Ajankohtaispäivä yhteisomistuksesta

Koulutuksessa perehdytään yhteisomistussuhteita koskeviin ajankohtaisiin teemoihin ja oikeuskäytäntöön.

Tietoa koulutuksesta

Koulutuksessa perehdytään yhteisomistussuhteita koskeviin ajankohtaisiin teemoihin ja oikeuskäytäntöön. Käsittelyyn sisältyy:

  • Yhteisomistajan oikeusasema ja sääntely-ympäristö
  • Yhteisomistetun esineen käyttö, käyttöä koskevat sopimukset ja käyttökorvaukset
  • Yhteisomistuslain mukainen uskottu mies: oikeudet ja toimivaltuudet
  • Yhteisomistus parisuhteessa, parisuhteen rikkoutuminen
  • Ulkomainen yhteisomistus ja sen purkaminen
  • Joitakin huomioita rajat ylittävistä ositus- ja perimystilanteista

Koulutuksessa käydään läpi yhteisomistuksen määräytymistä sekä sitä, millainen yhteisomistajan oikeusasema on. Tarkastelun kohteena on sääntelykonteksti, joka luo tarpeen erilaisille yhteisomistajien välisille sopimuksille. Luentokokonaisuudessa käsitellään myös toimimattomia yhteisomistussuhteita ja uskotun miehen toimivaltakysymyksiä, sekä ulkomaisen omistuksen oikeusvaikutuksia eri tilanteissa. Oikeuskäytäntöä on koulutuksessa esillä runsaasti.

Luennoitsijana koulutuksessa toimii Tuulikki Mikkola, joka on kansainvälisen yksityisoikeuden ja perheoikeuden professori Turun yliopistosta. Hän on kirjoittanut useita teoksia perhe- ja jäämistöoikeuden alalta ja on kokenut luennoitsija ja kouluttaja. Mikkola osallistuu vuosittain tuomarikoulutukseen ja on jatkuvassa vuorovaikutuksessa käytännön soveltamistyötä tekevien eri tahojen kanssa.

Lämpimästi tervetuloa koulutukseen!

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat asianajajat, lupalakimiehet, pankkilakimiehet ja tuomioistuimet sekä muut henkilöt, jotka työskentelevät koulutuksen teemojen parissa.

Ajankohta

07.05.2024 09.00
-12.00

Paikka

Etäkoulutus Microsoft Teamsin välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla lähempänä koulutuksen alkua. Koulutusta ei tallenneta.

Hinta

Koulutuksen hinta 250 € (+ alv 24 %). Hinta sisältää osallistumistodistuksen ja koulutusmateriaalit.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu koulutukseen alla olevalla lomakkeella viimeistään 30.4.2024.

Kirjoitathan ilmoittautumislomakkeen viestikenttään sähköpostiosoitteen tai laskutusosoitteen, johon lasku koulutuksesta toimitetaan.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut nec quam elementum, tempus odio et, pulvinar purus. In dolor lacus, dictum id pulvinar sed, gravida sed nulla. Morbi in pharetra orci. In ac arcu id ex egestas ornare quis quis enim. Aliquam a arcu quis enim placerat tempus consequat vulputate diam.

Käytämme sivustollamme vain toimivuudelle välttämättömiä evästeitä. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä .